IMG_2665.PNG

TECHNIEK & VEILIGHEID

Lees mee

De royal King is een schommelattractie van het type "Extreme". De pendule schommelt heen en weer met een maximale hoek van 130 graden. Daarnaast draait de carrousel met 16 stoelen maximaal 10 rotaties per minuut. Deze twee bewegingen samen zorgen voor een unieke thrill ride. De aandrijving van de pendule vindt plaats d.m.v. 2 electromotoren die bovenin zijn geplaatst. Voor de rotatie van de gondels is 1 motor nodig.


Veiligheid 

Veiligheid staat voorop. Daarom is deze attractie gebouwd volgens de EN13814 normering. De keuring is in handen van Westlakes Engineering uit Manchester UK. Dit is 1 van de 2 partijen die in Nederland keuringen mogen uitvoeren voor kermisattracties. De attractie is gebouwd op het principe van "fail-safe" Met andere woorden, als 1 van de sensoren in het systeem aangeeft dat er iets niet werkt, zal de attractie niet kunnen starten. Dit zijn bijvoorbeeld de beugels maar ook de sensor die meet of de vloer naar beneden is. Ook zijn alle systemen zo ontworpen dat mocht de stroom uitvallen , de veiligheidssystemen in tact blijven. Alle elektronische componenten zijn van bekende merken zoals Schneider, Omron en Mitsubishi. De rit verloopt overigens volledig electronisch gestuurd zodat "fouten" in de bediening zijn uitgesloten, een veilig gevoel !

Bouw

The Royal King is gebouwd bij Confolding in Tsjechië en verkocht door Funlight Amusement, marktleider in het Oostelijk deel van Europa. De attractie is gebouwd op een 3 assige trailer. De opbouwtijd bedraagt slechts 3-4 uur met 2 personen en gebeurt voor een groot deel hydraulisch. Het totaalgewicht bedraagt 35 ton en alles is op slechts 1 trailer te vervoeren. De afmetingen van de opgebouwde attractie zijn 14 meter x 14 meter. De schommel zwaait op zijn hoogst ruim 20 meter in de lucht. De maximale G-krachten zijn bijna 3.